Szynka z Mangalicy - MANGALICA KÖTÖZÖTT SONKA
towar niedostępny

Opis
Szynka z Mangalicy - cena dotyczy gramatury 1000g
dostępne są aktualnie jeszcze 640g, 730g, 900g, 1280g, 1430g, 1600g Do wyboru po rozwinięciu pola gramatury, cena będzie przeliczana adekwatnie do wagi sztuki
Różne wagowo szynki, jeżeli szynka ma mniejszą wagę niż wybrana z listy różnicę kwoty jak zwykle znajdziecie Państwo w rozliczeniu w przesyłce.
Produkt klasy premium.
Tradycyjny wyrób z mięsa mangalicy organicznej wędzony w dymie z drewna bukowego. Przygotowywana przez 4 miesiące.
Składniki:
udziec z mangalicy, łopatka, golonka, słonina, sól
Przygotowywanie:
Szynkę moczy się w zimnej wodzie na noc przed gotowaniem. Do gotowania zagotuj świeżą wodę, a następnie gotuj w niej szynkę dokładnie przez tyle godzin, ile wynosi waga szynki.
Mięso jest dobre, jeśli widelec już łatwo się w nim ślizga bez żadnych przeszkód. Wodę do gotowania możemy również doprawiać, może zawierać cebulę, czosnek, liście laurowe, ziarna pieprzu, możemy też urozmaicić ją różnymi zielonymi przyprawami. Po zakończeniu pozwól jej ostygnąć we własnej wodzie, aby mięso pozostało dość miękkie i kruche, a następnie włóż do lodówki.
„Opinie pochodzą tyko od zalogowanych klientów, ale nie weryfikujemy, czy kupili dany produkt. Wyświetlamy zarówno pozytywne, jak i negatywne opinie.”
Janusz
Super
Józef Mikosa
Jedząc taką szynkę można się uzależnić od wędzonek węgierskich!