Udziec z tłuszczem z Mangalicy dojrzewający 100g - Mangalica parasztsonka comb
towar niedostępny
dodaj do przechowalniOpis
Mangalica parasztsonka comb - Udziec z Mangalicy dojrzewający - waga 100g - krojony w plastry pakowany vacuum po 100g
Całe surowe udo mangalicy z surową skórą jest solone i energicznie nacierane nią ze wszystkich stron, a następnie umieszczane w misce do solenia. Obracane co 2-3 dni. 6-8 tygodni w zależności od rozmiaru. Po zakończeniu, szynkę moczy się przez noc w zimnej wodzie, aby zmniejszyć zawartość soli na zewnątrz szynki.
Po namoczeniu zawieszamy go na sznurku, aby całkowicie odciekł i wyschnął. Gdy szynka jest dostatecznie sucha, wędzimy ją w kamiennej wędzarni. Wędzimy tradycyjnie na drewnie bukowym przez 3-4 dni.
Można spożywać od razu, ale im dojrzalszy, tym smaczniejszy!
Składniki; surowy udziec z mangalicy, woda, marynata solna, sól kuchenna
Energia/100g 663kJ/158kcal; tłuszcz 9,44g (w tym tłuszcze nasycone 2,93g), węglowodany 0,54g (w tym cukry 0g), białko 17,72g, sól 1,56g
Nie zawiera konserwantów !
Termin przydatności - minimum 21 dni od daty zakupu.
Dostawy z Węgier są w każdą środę.
W przypadku gdy nie mamy już na miejscu produktu by wysyłka nastąpiła na drugi dzień od złożenia zamówienia wysyłka następuje w każdy czwartek po dostawie.
Wędlin nie wysyłamy w piątki by nie leżały na sortowniach
„Opinie pochodzą tyko od zalogowanych klientów, ale nie weryfikujemy, czy kupili dany produkt. Wyświetlamy zarówno pozytywne, jak i negatywne opinie.”