Węgierska kiełbasa łagodna z Mangalicy 360g - Békési mangalica kolbász
Opis
Węgierska kiełbasa łagodna z Mangalicy 360g - Békési mangalica kolbász
Oparta na oryginalnej recepturze Istvána Kovácsa z Békés, robiona z rodzimej wieprzowiny Mangalica.
Dominuje w niej kminek cały i mielony, nadziewany w wieprzowe jelito cienkie, co w dużym stopniu wpływa na doskonały smak podczas 40-dniowego dojrzewania.
Składniki:
Mięso mangalicy, słonina mangalicy, słonina wieprzowa, łagodna papryka, sól, przyprawy
w 100g gotowego wyrobu 121g mięsa mangalicy
Energia/100g 1727kJ/417kcal; tłuszcz 37,84g (w tym tłuszcze nasycone 14,43g), węglowodany 1,02g(w tym cukry 0,47g), białko 24,86g, sól 3,6g
Warunki przechowywania: suche miejsce, gdzie jest to możliwe zawieszone, temp. przechowywania do + 20 stopni
Termin przydatności - minimum 14 dni od daty zakupu.
Dostawy z Węgier są w każdą środę.
W przypadku gdy nie mamy już na miejscu produktu by wysyłka nastąpiła na drugi dzień od złożenia zamówienia wysyłka następuje w każdy czwartek po dostawie.
Wędlin nie wysyłamy w piątki by nie leżały na sortowniach
„Opinie pochodzą tyko od zalogowanych klientów, ale nie weryfikujemy, czy kupili dany produkt. Wyświetlamy zarówno pozytywne, jak i negatywne opinie.”