Węgierskie salami paprykowe z osła pikantne - Szamar szalami csipős 600g
Cena regularna:
towar niedostępny
dodaj do przechowalni
Opis
Szamar szalami csipős - salami z osła pikantne - waga sztuki około 600g
Mocniej suszone salami
Przodek węgierskiego telisalami. Pierwsze suche salami powstało w południowych Włoszech na początku XIX wieku, od rodzimego osła, który pochodzi z tego obszaru. Później zmieszano go z wieprzowiną, by stało się bardziej miękkie, a pod koniec XIX wieku wędrowcy na Węgrzech zaczęli produkować z mięsa mangalicznego pierwsze węgierskie zimowe salami. Salami z osła z papryką łagodną i ostrą prezentują swoim konsumentom oryginalny smak salami.
Składniki: mięso osła, tłuszcz wołowy, sól morska, ostra papryka, przyprawy
Energia/100g - 2073kJ/500kcal tłuszcz 42,88g ( w tym tłuszcze nasycone 18,55g), węglowodany 0,66g(w tym cukry 0,10g) białko 27,94g, sól 4,03, sód 1,61g, skrobia 0,56g
100g produktu gotowego - 134g mięsa osła
Warunki przechowywania: suche miejsce, gdzie jest to możliwe zawieszone, temp. przechowywania do + 20 stopni
Termin przydatności - minimum 21 dni od daty zakupu.
Dostawy z Węgier są w każdą środę.
W przypadku gdy nie mamy już na miejscu produktu by wysyłka nastąpiła na drugi dzień od złożenia zamówienia wysyłka następuje w każdy czwartek po dostawie.
Wędlin nie wysyłamy w piątki by nie leżały na sortowniach
„Opinie pochodzą tyko od zalogowanych klientów, ale nie weryfikujemy, czy kupili dany produkt. Wyświetlamy zarówno pozytywne, jak i negatywne opinie.”