Węgierskie salami z osła łagodne bez papryki - Szamar szalami feher 400g
Cena regularna:
towar niedostępny

Opis
Szamar szalami feher - salami z osła białe łagodne - waga sztuki około 400g
Mocniej suszone salami
Przodek węgierskiego telisalami. Pierwsze suche salami powstało w południowych Włoszech na początku XIX wieku, od rodzimego osła, który pochodzi z tego obszaru. Później zmieszano go z wieprzowiną, by stało się bardziej miękkie, a pod koniec XIX wieku wędrowcy na Węgrzech zaczęli produkować z mięsa mangalicznego pierwsze węgierskie zimowe salami. Salami z osła z papryką łagodną i ostrą prezentują swoim konsumentom oryginalny smak salami.
Składniki: mięso osła, tłuszcz wołowy, sól kuchenna, bezglutenowe włókno roślinne, przyprawy (czosnek, biały pieprz, kolendra, pieprz ziarnisty, złoty jałowiec)
100 g gotowego produktu powstaje z 134 g mięsa osła.
Energia/100g - 1379kJ/336kcal tłuszcz 33g ( w tym tłuszcze nasycone 16g), węglowodany 0,8g(w tym cukry 0,0g) białko 0g, sól 2,2
Warunki przechowywania: suche miejsce, gdzie jest to możliwe zawieszone, temp. przechowywania do + 16 stopni
Termin przydatności - minimum 21 dni od daty zakupu.
Dostawy z Węgier są w każdą środę.
W przypadku gdy nie mamy już na miejscu produktu by wysyłka nastąpiła na drugi dzień od złożenia zamówienia wysyłka następuje w każdy czwartek po dostawie.
Wędlin nie wysyłamy w piątki by nie leżały na sortowniach
„Opinie pochodzą tyko od zalogowanych klientów, ale nie weryfikujemy, czy kupili dany produkt. Wyświetlamy zarówno pozytywne, jak i negatywne opinie.”