Wszystkie produkty które wysyłamy są bezpieczne w transporcie. Wędliny, kiełbasy, salami, słoniny jako produkty o wyższej temperaturze przechowywania +15/+20 stopni są bezpieczne w transporcie i nie wymagają warunków chłodniczych czy tez obniżonych temperatur. Każda sztuka pakowana jest przed wysyłką próżniowo. Każda przesyłka wysyłana jest w kartonowym opakowaniu. Przy wysyłkach kurierami DPD przesyłki nadajemy wieczorem a drugiego dnia paczki są już od rana rozwożone do klientów. Przy wysyłkach paczkomatami również paczki nadajemy po południu a następnego dnia są umieszczane u odbiorcy w paczkomacie. Dla dodatkowego bezpieczeństwa przy wyższych temperaturach nie nadajemy paczek w których są wędliny w piątek (wtedy muszą czekać do poniedziałku na sortowni).
Produkty tzw. zimne czyli z temperaturami przechowywania i transportu 0/+5 stopni wysyłamy chłodniczymi przesyłkami kurierskimi DPD ( dotyczy określonych rejonów, dostępność działania usługi weryfikowana jest na podstawie kodu pocztowego.
Informacja o dostępności usługi w danych rejonach wg kodów pocztowych.
Kurierskie wysyłki chłodnicze w pełni chronionym monitorowanym chłodniczym łańcuchu dostaw. Przesyłki chłodnicze wysyłane są w poniedziałki, wtorki oraz czwartki.
Jak na razie dostawy chłodnicze obejmują 7 obszarów - Warszawa (kody 00-xxx, 01-xxx, 02-xxx, 03-xxx, 04-xxx, 05-xxx) Kraków (30-xxx, 31-xxx, 32-0xx, 34-155, 34-416), Trójmiasto (80-xxx, 81-xxx, 83-001,002,003,004,005 oraz 009) Łódź (90-xxx, 91-xxx, 92-xxx, 93-xxx, 94-xxx, 95-od 000 do 209, kody 96-97-98-99 do sprawdzenia mailowego, dodatkowo 62-616, 617, 622, 715, 716, 717) Poznań (60-xxx, 61-xxx, 62-od 000 do 330, 63- od 000 do 140, 64-od 000 do 606) Wrocław (50-000 do 50-458, 50-501 do 50-580, 50-900, 901, 930, 936, 940, 945, 950 do 961, o resztę kodów proszę pytać) Katowice ( plus Gliwice, Sosnowiec, Ruda Śląska, Świętochłowice, Chorzów, Czeladź, Siemianowice ) ( 40-xxx, 41-100 do 106, 41-200 do 224, 41-250 do 256, 41-500 do 520, 41-530, 41-540, 41-600 do 608, 41-700 do 718, 42-540, 42-543, 42-544, 42-550, 42-560, 44-100 do 122, 44-141, 44-151, 44-152, 44-164, 44-401)
Mamy informację że systematycznie obszary dostaw będą się powiększać co miesiąc o kolejne miasta. Już za około miesiąc ma dołączyć Lublin W razie niepewności prosimy o przesłanie kodu pocztowego a odpiszemy czy rejon jest obsługiwany.
*(xxx-od 001-999)
Przechowywanie produktów wędliniarskich zakupionych u Nas:
Wszystkie produkty 0/+20 stopni, nie wymagają do przechowywania warunków chłodniczych (oczywiście można przechowywać w lodówce). Najlepiej przechowywać w papierowych opakowaniach. Można również przechowywać w stanie rozwieszonym w suchym przewiewnym miejscu.
Salami z temperaturami 0/+15 stopni najlepiej przechowywać w lodówce.
Podczas wysychania na kiełbasach czy też salami może pojawiać się czasem biały nalot. Nie należy się tym martwić to naturalne zjawisko w przypadku kiełbas, kabanosów, salami czy innych suchych wyrobów. Powstaje w wyniku krystalizacji soli oraz białka. Z kolei jasny meszek, jaki znajdziemy na niektórych gatunkach salami czy węgierskich kiełbasach to szlachetne pleśnie, biorące udział w procesie dojrzewania wędlin. Tak więc obecność nalotu nie świadczy o tym, że wędliny są zepsute lub gorszej jakości. (wystarczy zetrzeć szczoteczką lub papierem)
W razie jakichkolwiek pytań dotyczących produktów jesteśmy do Państwa dyspozycji.