Udziec z mangalicy - w całości z kością dojrzewający - Mangalica paraszt comb sonka egészben
towar niedostępny
dodaj do przechowalniOpis
Mangalica paraszt comb sonka egészben - Udziec w całości z kością dojrzewający ( dojrzewana około 12-18 miesięcy)
Całe surowe udo mangalicy z surową skórą jest solone i energicznie nacierane nią ze wszystkich stron, a następnie umieszczane w misce do solenia. Obracane co 2-3 dni. 6-8 tygodni w zależności od rozmiaru. Po zakończeniu, szynkę moczy się przez noc w zimnej wodzie, aby zmniejszyć zawartość soli na zewnątrz szynki.
Po namoczeniu zawieszamy go na sznurku, aby całkowicie odciekł i wyschnął. Gdy szynka jest dostatecznie sucha, wędzimy ją w kamiennej wędzarni. Wędzimy tradycyjnie na drewnie bukowym przez 3-4 dni.
Można spożywać od razu, ale im dojrzalszy, tym smaczniejszy!
Składowanie:
Szynkę należy zawiesić i przechowywać w przewiewnym, chłodnym miejscu w temperaturze 10-18°C i wilgotności 60-70%. Prawidłowo tłusta szynka może być przechowywana do 2 lat w optymalnych warunkach.
Tę szynkę można kupić tylko w całości. Jedna sztuka to około 9-11 kg. Cena szynki zostanie zafakturowana na podstawie dokładnej wagi aktualnego produktu.
Produkt wyłącznie na zamówienie, waga całości około - 9-12kg
Składniki: surowy udziec z kością, sól jadalna
Naturalnie wędzony i suszony
Termin przydatności - minimum 30 dni od daty zakupu.
Jeżeli produkt ma w statusie "na zamówienie" prosimy o przesłanie drogą mailową (klikając w znaczek koperty znajdujący się obok gwiazdek z oceną produktu) informacji o chęci zakupu danego produktu. W mailu zwrotnym poinformujemy o terminie i aktualnej możliwej dostępności a następnie wprowadzimy ten produkt do Państwa zamówienia.
Dostawy z Węgier są w każdą środę.
W przypadku gdy nie mamy już na miejscu produktu by wysyłka nastąpiła na drugi dzień od złożenia zamówienia wysyłka następuje w każdy czwartek po dostawie.
Wędlin nie wysyłamy w piątki by nie leżały na sortowniach
„Opinie pochodzą tyko od zalogowanych klientów, ale nie weryfikujemy, czy kupili dany produkt. Wyświetlamy zarówno pozytywne, jak i negatywne opinie.”